25 februari 2017

AIK på Hovet, vi var inte ens nära..

Ibland är det tungt, extra tungt..

AIK - Västerås 4-1
Jag hade inga stora förhoppningar om poäng inför matchen borta mot AIK och mina farhågor besannades. Även om vi höll AIK borta från de allra farligaste avsluten under den första perioden kunde vi inte hålla emot alla tjugo minuter. Precis när jag tänkte tanken att det vore trevligt att gå till periodvila med 0-0 i bagaget, då ringde det i baken!

1-0
AIK:s Anders Eriksson fick stå aningen omarkerad mitt i slottet och kunde därifrån styra in ett backskott. Tid 19:23. Otroligt snöpligt då vi stretat emot bra defensivt. Ett mål som satte oss i en bekymmersam sits. Agendan för dagen var tydligen att dra ned på tempot och spela disciplinerat. Inte bjuda AIK på öppen is. En tanke god som någon men som samtidigt lade sordin på våra möjligheter till eget offensivt spel. Perioden till AIK spelmässigt men inte med så stor marginal.

2-0
Den andra perioden lik den första. Det var AIK som hade de flesta offensiva intentionerna medan vi letade möjligheter via ströanfall. Återigen lyckades vi stänga ned AIK rätt bra och de fick jobba rätt hårt för att hitta bra avslutslägen. Till slut kom ett som gav resultat. En puck slängdes in mot mål och studsade rakt ut på bladet till AIK:s Mikael Lindqvist som smällde in trissan. Det som kändes surt var att vi lyckades avvärja flera öppna lägen men inte hade turen med oss på lösa puckar som studsade fel. Spelmässigt var AIK bättre än oss även i denna period även om de bara glimtvis visade upp den briljans i offensiven som de besitter.

3-0
Vi kom ut till den tredje perioden och visade tydliga tendenser till att vilja gå fram lite hårdare. Vi skapade några halvchanser och kunde hålla puck i AIK:s zon kortare stunder. Då klev domaren för dagen, Christoffer Holm, fram och tog en aningen märklig utvisning på vår Simon Karlsson. En åkduell med en AIK:are där den sistnämnde föll  in i sargen. Naturligtvis stänkte AIK:s Fredrik Karlström in pucken fram till 3-0. Där var vi körda, definitivt.

Efter detta mål kände troligen dagens domare, Christoffer Holm, att han behövde kompensera oss för utvisning på Simon Karlsson och hittade raskt två utvisningar på AIK-spelare. Trots denna välkomna hjälp hade vi denna gång ingen ordning alls på vårt powerplay som för några omgångar sedan firade stora triumfer.

1-3
I slutet av matchen tog Christer Olsson en rövare, plockade ut Henrik Lundberg, och satsade på spel sex mot fem. Mikael Frycklund hittade Lucas Zetterberg med ett bra pass och det "bara small" när Lucas stänkte in 1-3.

4-1
Men, sedan var det slut på det roliga. Viktor Ekarv kunde i slutskedet av matchen lägga in sista målet och därmed var vårt öde beseglat.

Ännu en förlust inkasserad, om än en rätt väntad. Trots det var jag lite besviken i efterhand. Besviken över att vi inte tycktes tro på våra möjligheter att ta poäng mot ett formstarkt AIK. Kanske var det matchplanen som gav det intrycket. Kanske var det helt enkelt så att vi är inte bättre än så här. Det senare vill jag inte riktigt tro då jag med egna ögon sett laget prestera på en helt annan nivå i andra matcher efter nyår.

Ska man leta efter några små glädjeämnen får man leta en stund. Tycker dock att Chris Langkow i några byten visade mer än tidigare matcher. Han hade två  lägen som kunde resulterat i mål.

Lyssnar jag till supportrar till AIK är deras dom mot vårt framträdande rätt brutal. De tyckte vi var usla. Inget tempo, dålig skridskoåkningen, dåligt passningsspel, och ingen fart i något överhuvudtaget. Tyvärr kan jag inte annat än hålla med. Vi gjorde inte det bästa framträdandet på Hovets is denna gång.